Още изгледи

Натурален сок от Нони, БИО, 330 мл

В наличност

14,90 лв.
ИЛИ

Детайли

Нони (Morinda Citrifolia) е храст или малко дърво без прецедент в растителния свят. Родината му е Полинезия в Тихия океан, Таити, Хавайските острови, Карибските острови. Наричат го "кралица на плодовете", заради изключителните му възможностите за защита на имунната система. Нони расте в сенчести гори, както и в отворени места на скалисти и песъчливи почви. Достига зрялост на 18 месеца и след това дава плодове всеки месец през цялата година. Открива се на вулканични терени или сформирани от лава брегове. Екстрактът от плод на Нони е богат на витамини, минерални вещества (натрий, калий, желязо манган и магнезий), 18 аминокиселини и ензими, задоволяващи дневните потребности на организма. Други активни вещества, които се съдържат в нони са: ксеронин, проксеронин, скополетин и дамнакантал.

В Полинезия се използва в народната медицина още от древността. Счита се за свещено растение поради многостранното му оздравяващо действие върху човешкия организъм и като мощен източник на енергия.

Сокът от Нони съдържа в голяма концентрация веществото Proxeronin, което регенерира, съживява клетките и увеличава способността им да усвояват хранителните вещества от храната. По този начин оздравява организма, намалявайки недостига на вещества. Засилва имунната система и подобрява обмяната на веществата. Може да бъде употребяван от деца и възрастни.

Сертифицираният органичен сок от нони на BIOVEA® осигурява 12 000 mg 100-процентов чисто органично нони от Таити в доза от 30 мл.

Защо да приемаме сок от Нони?

Една от най-важните съставки на Нони - Damnacanthal, способства образуването на т.нар. Т- и В- клетки и за формирането на оптимално равнище на лимфоцити и фагоцити. Служи като своеобразен надзирател при процеса на делене на клетките и тъканите и не позволява те да се из­родят. Осигурява оптимална работа на имунната система. Активните еле­менти, ксеронин и проксе­ронин, също подобряват работата на имунната система и имат антидепресивно действие. Тези вещества усил­ват отделянето на ендрофин, чието действие се изразява в подтискане на болката и подобряване на настроени­ето. Освен това ксеронинът активира противовъзпалителните механизми на организма, има антиалергично действие и усилва съпротивителни­те му способности срещу бактерии и вируси. Веществото скополетин подпомага функционирането на епифизата, увеличава нивото на серотонин и мелатонин, като по този начин предпазва от колебания в настроението и оказва благоприятно въздейс­твие по отношение на адаптацията на организма, към измененията на денонощния цикъл.

Съвкупността от специални активни вещества, съ­държащи се в сока от Нони увеличават взаимодействието между клетките, като по този начин усилват способността им да регене­рират. Нони притежава и други изключителни качества, като възможност за нормализиране на клетъчните процеси, подобряване на метаболизма, активиране на защит­ните механизми на организма срещу възпалителни процеси. Най-важното му качество е, че има антиалергично действие.

Характеристики

barcode не е налично мл
Тегло: 330.00 мл

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Вашето мнение за: Натурален сок от Нони, БИО, 330 мл

Как оценявате този продукт? *

 

★☆☆☆☆

★★☆☆☆

★★★☆☆

★★★★☆

★★★★★

Качество
Цена
Полезност

Ключови думи

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.

Facebook Reviews

съдържание

Your Collections

Featured