Още изгледи

Мака на прах, БИО, 200 г

В наличност

9,99 лв.
ИЛИ

Бърз преглед

Мака е една от най-популярните и най-често изпозлваните суперхрани, наред с какаото. Повишава издръжливостта, подобрява концентрацията, помага за нормализиране на хормоналния дисбаланс и в древността често е била използвана при безплодие, както при жените, така и при мъжете.  Благодарение и на мощните си адаптогенни свойства, тя подобрява реакцията  на организма при стрес.

Детайли

Мака е една от най-популярните и най-често изпозлваните суперхрани, наред с какаото. Повишава издръжливостта, подобрява концентрацията, помага за нормализиране на хормоналния дисбаланс и в древността често е била използвана при безплодие, както при жените, така и при мъжете.  Благодарение и на мощните си адаптогенни свойства, тя подобрява реакцията  на организма при стрес.

 

Мака е кореноплодно растение, което вирее при високи надморски височини (до 4000 метра) в Андите. В нашето ежедневие вараинтът под който можем да се възползваме от нейните супер сили е под под формата на прах, като растението (или по-точно коренът му) предварително е бил изсушено и след това, стрито на прах.

Растението има сладникав вкус и леко землив привкус. Когоато използвате мака в леко подсладен вараинат - към вашите сутрешни шейкове, смутита, в любимата ви закуска, дамошаен десерт, шоколад или сладолед, ароматите и се разтварят и вкусовите и качества се усилват многократно.

Любимата ни комбинация е мака с лешници и годжи бери. Виж рецептата по-долу.

Съставки: 100% корен мака на прах*

*био сертифициран продукт

Употреба: от 3 до 5 g дневно в шейк, сурови десерти, салати и ястия. Препоръчително е да се започне с минималното количество (една равна чаена лъжичка на ден), като се увеличава дозата постепенно във времето. Добре е да се прави почивка на всеки 4 седмици редовна употреба.

Хранителна стойност за 100 g:

Енергийна стойност (kJ/kcal)

1512/357

Мазнини (g)

1,02

– от които наситени мастни киселини (g)

1

Въглехидрати (g)

69,4

– от които захари (g)

31,3

Белтъци (g)

14

Влакнини (g)

7,1

Сол (g)

0,098

 

Произход: Перу

Лесни рецепти с мака

Домашен супер течен шоколад

100 г лешников тахан

30 г суров мед

30 г втечнено кокосово масло

1 супени лъжици какао на прах,

3 супени лъжици кокосово млако на прах

2 супени лъжици мака на прах.

Всички съставки се разбъркват на ръка или в блендер, до получаване на хомогенна смес. Ако използвате блендер, разбивайте на най-бавните обороти, за да не прегреете маслата и да не станат "на ластик". Можете да приготвите по-голяма доза и да приберете в плътно затворен буркан. Така винаги ще имате домашен течен шоколад под ръка.

Лешникови трюфели с мака и годжи бери

150 грама лешници,

70 грама какаова маса,

150 гарама фурми,

30 грама годжи бери,

10 грама мака - около 2 равни супени лъжици,

ванилия,

како на прах за овалване.

Разтопете каковата маса на водна баня, като следите да не я прегрявате. Смелете лешниците кухненски робот  (с S- образния нож), докато станат на брашно. Прехвърлете в купа. Махнете костилките на фурмите и разбийте в кухненския робот, докато станат на паста. Добавете всички останали съставки, освен какото и разбийте отново, докато получите хомогенна, подобна на тесто смес.

Оформете малки топчета или трюфели и оставете малко да се охлади, за да може да стегне каковата маса. Оваляйте в какаото на прах.

Имате прекрасни шоколадови бонбони за семейния ви празник, за подарък на най-близките или просто за да поглезите сетивата си.

Bone Apetite

Характеристики

barcode Не г
Тегло: 0.00 г

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Вашето мнение за: Мака на прах, БИО, 200 г

Как оценявате този продукт? *

 

★☆☆☆☆

★★☆☆☆

★★★☆☆

★★★★☆

★★★★★

Качество
Цена
Полезност

Ключови думи

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.

Facebook Reviews

съдържание

Your Collections

Featured