Още изгледи

Кокосово масло, студено пресовано, БИО

В наличност

3,99 лв.

Бърз преглед

Ние обожаваме мулфункционалните продукти с многобройни употреби! 


А ти?
Нека да ти кажем защо - защото те пестят място, време и средства, защтото купуваш едно, а получаваш 2-3-5 или както е с кокосовото масло - най-малко 100 в 1. Не ни ли вярваш?


Прочети малко по-надолу и виж

* Задължителни полета

3,99 лв.

Детайли

Кокосовото масло има над 100 вида употреба - в дома, в кухнята, в козметиката, в разкрасителните процедури, в слънцезащитата, за избелване на зъби, пилинг маски  и още много, много други.

От един продукт можете да получите вкусна и здравословна храна и здрава и мека кожа - едновременно!

Кокосовото масло е идеално за готвене, най-често за сладкиши - придаява на ястията неповторим аромат, а също се използва и за печене и пържене. Това е една от най-здравословните мазнини, наред с гхи-то за пържене. Въпреки това ви съветваме да пържеите изключтително рядко! А вече имаме и кокосово масло за готвене без аромат, ако аромата на кокос не ви допада, спокойно можете да използвате маслото без аромат. 

Кокосовото масло има безброй приложения в козметиката - в маски за коса, в кремове за ръце. Тук ще споделим някои от любимите ни трикове, а вие следете за още, защото скоро ще ви изненадаме с нови приложения на кокосовото масло.


За избелване на зъбите и подобряване на бактериалната флора
Жабутере устата си сутрин, веднага след ставане с 1 супена лъжица кокосово масло, в продължение на 10-20 минути. Тази лесна процедура ще ви избави от кървенето на венците, ще ги заздрави, ще избели зъбите ви и ще премахне лошите бактерии от устната кухина, тъй като кокосовото масло има и антибактериално и антигъбично действие.

За слънцезащита

Просто използвайте вместо слънцезащитен крем. За по-силна слънцезащита можете да добавите каково масло и масло от семки на малина. Въпреки това внимавайте с времето прекарано под преките слънчеви лъчи. Слънчевите бани за полезни, но когатао са умерени. 

Мощен пилинг за тяло и за лице *

Смесете равни количества кокосово масло, хималайска сол и утайка от вече сварено кафе. Разбъркайте и нанаесете с енергични движения от пилинга, докато сте под душа. След това няма да имате нужда от крем, защото вече ще сте го нанесли т.е. кокосовото масло ще играе роля и на крем за тяло след това.

* Внимание за хората с мазна кожа не се препоръчва да изпозлват кокосовото масло на кожата налицето, защото при мазните кожи може да доведе до запушване на порите, така че бъдете внимателни, ако това масло не ви понася, направете пилинга със зехтин или друго базово масло, което харесвате.

Непознатите ползи от кокосовото олио – какво знаем за тях?

Редица случаи, звучащи почти фантастично, както и вековната мъдрост на традиционните практики на лечение твърдят, че кокосовото масло лекува хранителни неразположения, успокоява възпалената тъкан на дебелото черво, подпомага заздравяването на имунната система, подобрява функциите на черния дроб, нормализира функциите на нервната система при децата с аутизъм и хората с мозъчни травми, стабилизира нивата на кръвната захар, подобрява здравината на костите и намалява риска от кариес, заздравява косата и ноктите. За съжаление, все още, не са направени научни изследвания, които да потвърждават тези твърдения. Въпреки това, в ежедневието и практиката, виждаме немалко от тези резултати на лице. 

Здравословните ползи от кокосовото олио

Подобряване нивата на холестерола в кръвта: Проучвания върху хора и животни показват, че кокосовото масло може да намали риска от сърдечни заболявания чрез добрия ефект, който оказва върху LDL холестерола (лошия холестерол) и HDL холестерола (добрия холестерол). Екип за проучвания към университет Universidade Federal de Alagoas в Бразилия откриват, че при четиридесет жени кокосовото олио намалява целия и LDL холестерола в по-голяма степен, отколкото олиото от соеви зърна, като в същото време увеличава HDL холестерола. Проучване от два университета в Холандия – Maastricht University и Wageningen University достигат до същите заключения.

Подобряване на паметта: В проучване, публикувано в броя от март 2014 г. на изданието Neurobiology of Aging се твърди, че консумирането на средно-верижни мастни киселини (MСТ) води към незабавно подобряване на мозъчните функции при пациенти с лека форма на Алцхаймер. Две други изследвания – едното публикувано в броя от август 2009 г. на Nutrition and Metabolism и другото – от юли 2008 г. на Journal of the American Society for Experimental Neuro Therapeutics, откриват, че мастните киселини в кокосовото олио могат да увеличат енергията на мозъчните клетки при пациентите с Алцхаймер и да облекчат симптомите им.

Подсилване на метаболизма и изгаряне на калории: Средно-верижните триглицериди в кокосовото олио доказано увеличават с пет процента 24-часовия разход на енергия на организма, като с това потенциално спомагат за дългосрочната загуба на тегло. Изследване от 1996 г, проведено от Университета на Женева, Швейцария, показва, че консумиране на 15 до 30 г от средно-верижните триглицериди (МСТ) на ден увеличава с 5 процента разхода на енергия дневно, което е около 120 калории на ден. Проучване на Университета Federico II в Неапол, Италия, от 1991 г. заключава, че изгарянето на калории се е увеличило при изследваните единици от всякакъв размер след приемане на средно-верижни мастни киселини.

Унищожаване на патогените: В редица клинични и университетски изследвания лауриновата киселина и другите мастни киселини в кокосовото олио се установяват като помощници в предотвратяването на инфекциите на кожата и тялото. Как? Като унищожават вредните патогени върху и в тялото, включително тези, причинени от бактерии, гъбички (като гъбична инфекция) и вируси. Сред тях са и стафилококите и кандида.

Противовирусни свойства: Според изследване, проведено от Д-р Гилда Сапфайър Ергиза, педиатър пулмолог към Детския медицински център в Quezon City, Филипини, деца страдащи от пневмония, които са били лекувани с антибиотици и кокосово олио, са показали по-добри резултати от тези, които са лекувани само чрез антибиотици.

Намаляване на апетита и теглото: Няколко проучвания доказват, че средно-верижните мастни киселини (MCT), като тези в кокосовото олио, намаляват апетита, което подпомага борбата с килограмите и поддържането на теглото. Излседване от 1996 г. от екип към Института за здраве и хранене Rowett в Абърдийн, Шотландия, показва, че онези, които са приемали МСТ, се оприемат с 256 по-малко калории от останалите, консумиращи типична западна храна. Друго изследване от 1998 г. към Institut Europeen des Sciences в Дижон, Франция, откриват, че консумиращите най-много МСТ за закуска приемат значително по-малко калории после за обяд.

Намаляване на тлъстините на корема: Кокосовото олио се оказва изключително ефективно за намаляване тлъстините на коремната кухина и органите, намиращи се там. Това са най-опасните от всички мазнини и се свързват с повечето модерни болести. Проучване, проведено от Universidade Federal de Algoes в Бразилия от 2009 г. върху четиридесет жени със затлъстяване в коремната област, показва, че добаването на 30 мл кокосово олио на ден води до значително намаляване на индекса на телесна маса (BMI) и обиколката на талията само за дванадесет седмици. Изследване от 2011 г, проведено от Universiti Sains в Малайзия, върху двадесет жени със затлъстяване откриват намаляване на обиколката на талията с 2,86 см след четириседмичен прием на 30 мл кокосово олио на ден.

Грижа за кожата: Проучвателен екип от Makati Medical Center в Макати, Филипините откриват, че кокосовото олио е с по-добър ефект от олиата, на основата на минерали, в грижата за груба, суха и сърбяща кожа. В Университета в Белград, Сърбия, наскоро откриха, че кокосовото олио, поставено локално, блокира 20 процента от ултравиолетовите слънчеви лъчи.

Избиране, използване и съхранение на кокосовото олио

Използвайте студено-пресовано кокосово олио тип върджин: Въпреки че има много начини на извличане на това олио – от химическа обработка до загряване, най-традиционният начин е студеното пресоване. Това означава буквалното пресоване на олиото чрез натискане от кокосовото месо, използвайки физическа сила. Студеното пресоване запазва целия хранителен профил на кокосовото олио.

Съхранение на кокосовото олио: Поставете в хладилника, ако желаете да се втвърди. Ако искате да е по-течно, дръжте в шкаф. Заради високото съдържание на антиоксиданти, на кокосовото олио са му необходими години, за да се развали.

Внимание: Не можемн да ви излъжем – кокосовото олио е високо калорична храна. Както бе отбелязано в хранителния профил, една супена лъжица съдържа 117 калории. Така, че ако следите калорийният си профил - внимавайте да преслятате правило калориите. 

За какво още може да се използва:
– в смутита
– сурови кремове
– към сутрешното кафе
– в рецепти, в които е необходимо да се замести мляко
– може да се хапва чисто, без нищо, вкусно е само за себе си.

Състав: 100% БИО кокосово масло.

Хранителна стойност за 100 г:
Енергийна стойност (kJ/kcal): 3681.5/895.5
Мазнини; 99.5 г
– от които наситени мастни киселини: 86.5 г
Въглехидрати: 0 г
– от които захари: 0 г
Влакнини: 0 г
Белтъци: 0 г
Сол:  0 г

 

 

Характеристики

Тегло: 100.00 мл

Мнения

Мнения на клиенти

Идеален за десерти Мнение на Маги
Качество
Цена
Полезност
Как ще пържите с него? Слагам го само в десерти - придава неповторим вкус. (Публикувано на 13.03.2018)
Доволен съм Мнение на мардик
Качество
Цена
Полезност
Съпругата ми го купи за да пържи с него, но много помогна на кожата на ръцете ми (Публикувано на 9.03.2018)

Напишете своето собствено мнение

Вашето мнение за: Кокосово масло, студено пресовано, БИО

Как оценявате този продукт? *

 

★☆☆☆☆

★★☆☆☆

★★★☆☆

★★★★☆

★★★★★

Качество
Цена
Полезност

Ключови думи

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.

Facebook Reviews

съдържание

Your Collections

Featured