Лесни рецепти с мака

Домашен супер течен шоколад

100 г лешников тахан

30 г суров мед

30 г втечнено кокосово масло

1 супени лъжици какао на прах,

3 супени лъжици кокосово млако на прах

2 супени лъжици мака на прах.

Всички съставки се разбъркват на ръка или в блендер, до получаване на хомогенна смес. Ако използвате блендер, разбивайте на най-бавните обороти, за да не прегреете маслата и да не станат "на ластик". Можете да приготвите по-голяма доза и да приберете в плътно затворен буркан. Така винаги ще имате домашен течен шоколад под ръка.

Лешникови трюфели с мака и годжи бери

150 грама лешници,

70 грама какаова маса,

150 гарама фурми,

30 грама годжи бери,

10 грама мака - около 2 равни супени лъжици,

ванилия,

како на прах за овалване.

Разтопете каковата маса на водна баня, като следите да не я прегрявате. Смелете лешниците кухненски робот  (с S- образния нож), докато станат на брашно. Прехвърлете в купа. Махнете костилките на фурмите и разбийте в кухненския робот, докато станат на паста. Добавете всички останали съставки, освен какото и разбийте отново, докато получите хомогенна, подобна на тесто смес.

Оформете малки топчета или трюфели и оставете малко да се охлади, за да може да стегне каковата маса. Оваляйте в какаото на прах.

Имате прекрасни шоколадови бонбони за семейния ви празник, за подарък на най-близките или просто за да поглезите сетивата си.

Bone Apetite