Още изгледи

В наличност

7,35 лв.
ИЛИ

Бърз преглед

Лещата "Белуга" но си името си от приликата си с хайвера на едноименната риба. Отглежда се основно в северните равнини на северна Америка, основно в Канада.


Лещата Белуга е доста по-рядко срещана от другите видове леща. Белугата съдържа антиоксиданти като тези в боровинките и къпините. Има високо съдържание на фибри и фолиати.

Детайли

Белугата е подходяща за супи и салати, също като зелената леща, запазва твърдостта си.
Черната леща има голяма арома попивателна способност. Така тя става едно синтезирано съцветие от подправките и продуктите, които използвате за готвенето и. 

Една примерна рецепта

Какво е необходимо ?
1 чаша черна леща 
3 с.л. зехтин (НЕ екстра върджин!) 
1 глава лук, нарязана 
2 скилидки чесън, счукани 
1 с.л. доматено пюре 
1 ч.л. кимион 
1 ч.л. сладък червен пипер 
1/4 бульон 
1 голям морков нарязан на кубчета 
Сок от 1 голям лимон 
сол и пипер 


Пригответе нарязан пресен магданоз и малко червен пипер за поръсване.

В голяма тенджера загрейте зехтина на средно-висока температура. Намалете до средно горещо, добавете лука и чесъна и запържете до златисто. Изсипете доматеното пюре, кимиона, солта и разбъркайте добре за няколко минути. Добавете бульона, 2 чаши вода, лещата, която е предварително изплакната и морковите. Оставете да кипне и частично покрийте с капак, намалете още малко температурата на кутлона. Варете докато лещата омекне, за около 35 минути. Добавете сол и пипер на вкус. Поръсете с пресния магданоз и червен пипер.

Характеристики

barcode Не г
Тегло: 500.00 г

Мнения

Напишете своето собствено мнение

Вашето мнение за: Био Леща Белуга

Как оценявате този продукт? *

 

★☆☆☆☆

★★☆☆☆

★★★☆☆

★★★★☆

★★★★★

Качество
Цена
Полезност

Ключови думи

Кл. думи за продукт

Използвайте празно място за разделяне на ключови думи. Използвайте единични кавички (') за фрази.

Facebook Reviews

съдържание

Your Collections

Featured